Akadálymentes verzió  
     
Legújabb fotóalbum

2019.01.25. Zárókonferencia 10 db kép az albumban
Eseménynaptár
2024. április   
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Projekt bemutatása

Projekt adatai:

Cím: „Az öko - kulturális turizmus fenntartható fejlődése Kapronca – Krizsevác, Muraköz és Zala megyében”

Rövid cím: CultuREvive Tour

Projekt azonosítószáma: HUHR/1601/2.1.3/0024
INTERREG V-A Magyarország – Horvátország Együttműködési Program 2014-2020

Prioritási tengely: A természeti és kulturális erőforrások fenntartható hasznosítása

Beruházási prioritás: A természeti és kulturális örökség megőrzése, védelme, elősegítése és fejlesztése révén

Komponens: Tematikus útvonalak és egyéb turisztikai termékek

Vezető partner (Magyarország): Zala Megyei Népművészeti Egyesület

Partnerek (Horvátország):
- Kapronca Város Idegenforgalmi Közössége
- Dr. Rudolf Steiner Központ

A projekt időtartama: 2017. 06. 01-2019. 01. 31.

A projekt teljes költségvetése: 323.250,32 €

Jóváhagyott ERFA támogatás: 274.762,77 €

Saját erő: 34.427,11 €

Állami hozzájárulás: 14.060,44 €

A CultuREvive Tour projekt apropója:

A korábbi HU-HR IPA program során a partnerek két kulturális témájú projektet valósítottak meg közösen, melyek a CultuREvive I és II nevet kapták. A sikeres együttműködés arra ösztönözte a partnereket, hogy a korábbi eredményekre építkezve hosszú távon biztosítsák azok fennmaradását és a közös kulturális és természeti örökségre alapozva létrehozzanak egy innovatív turisztikai terméket, ezzel is elősegítve az öko-erőforrások fenntartható és hozzáadott értékkel bővített kihasználását. A projekt fő célja egy ökokulturális kézműves turisztikai útvonal létrehozása, annak márkásítása „CultuREvive Tour” néven, valamint a létrehozott „termék” turisztikai hasznosítása és népszerűsítése. Az útvonal a projekttérségben tevékenykedő olyan kézműves mestereket köti össze, akik termékeiket a térség természetes alapanyagainak felhasználásával állítják elő, nyitottak a tanulásra, fejlődésre, valamint tudásuk továbbadására, továbbá ezek mellett a turizmus más szereplőivel való kölcsönös együttműködésre.

Az új projekt céljai:
A projekt 3 fő tevékenységi kör megvalósítására épül, melyek a turisztikai útvonal kialakítása, a tudás-transzfer és disszemináció útján a létrehozott tematikus útvonal, illetve az ökokulturális kézműves termelés népszerűsítése. A projekt arculati elemeinek kialakítását követően minden megyében információs pontokat hozunk létre, melyek meglévő turisztikai vagy kézműves létesítményekben kerülnek kialakításra. Ezen pontok célja elsősorban a létrehozott turisztikai útvonal, illetve ehhez kapcsolódóan a térség egyéb turisztikai látnivalóinak népszerűsítése. Az infopontok mellett a tematikus útvonal egyes állomásait, az öko-kulturális termékekkel foglalkozó mestereket információs táblával jelöljük meg. Az infopontokon a térség ökokulturális kézműves termékeit bemutató reprezentatív kosarat helyezünk el.

Annak érdekében, hogy a tematikus útvonal népszerűsítése szakmai körökben is megvalósuljon, két tanulmányutat szervezünk mesterek, szakmai partnerek és a sajtó munkatársai számára. Fontosnak tartjuk az ökokulturális kézműves tudás átadását, mely mestereknek, hátrányos helyzetű csoportoknak és fiataloknak megszervezett workshop-okon, tréningeken és egy tematikus tábor keretében valósul meg. A létrehozott tematikus turisztikai útvonalról, valamint a természetes alapanyagok felhasználásán alapuló kézműves termelésről leghatékonyabban nagyrendezvényeken disszeminálhatunk, így ebből a célból 4 olyan kulturális eseményt szerveznek a partnerek, ahol ezek a nagyközönség számára bemutathatók, népszerűsíthetők. A természetes alapanyagok, a kézművesség, a kultúra mind olyan kulcsszavak, melyek szorosan kapcsolódnak a környezetvédelemhez, így a projekt tevékenységei során a környezettudatosságra nevelést is szem előtt tartjuk.

Magyarország – Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program honlapja: http://www.huhr-cbc.com

Kapcsolat
Zala Megyei Népművészeti Egyesület
Zalaegerszeg, Gébárti-tó 0737/80. hrsz +36 92 312 744 zmegyesulet@gmail.com
Támogató

This webpage has been produced with the financial assistance of the European Union. The content of the webpage is the sole responsibility of and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.”

Minden jog fenntartva ! © 2017. Zala Megyei Népművészeti Egyesület