Akadálymentes verzió  
     
Eseménynaptár
2018. január   
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31Hírlevél
Név:

Irányítószám:

Cím:

E-mail cím:

Biztonsági kód:

Írja be a kódot:
Facebook
Partnerek


Culturevive I.-II.

Projekt bemutatása

Projekt adatai:

Cím: „Az öko - kulturális turizmus fenntartható fejlődése Kapronca – Krizsevác, Muraköz és Zala megyében”

Rövid cím: CultuREvive Tour

Projekt azonosítószáma: HUHR/1601/2.1.3/0024
INTERREG V-A Magyarország – Horvátország Együttműködési Program 2014-2020

Prioritási tengely: A természeti és kulturális erőforrások fenntartható hasznosítása

Beruházási prioritás: A természeti és kulturális örökség megőrzése, védelme, elősegítése és fejlesztése révén

Komponens: Tematikus útvonalak és egyéb turisztikai termékek

Vezető partner (Magyarország): Zala Megyei Népművészeti Egyesület

Partnerek (Horvátország):
- Kapronca Város Idegenforgalmi Közössége
- Dr. Rudolf Steiner Központ

A projekt időtartama: 2017. 06. 01-2019. 01. 31.

A projekt teljes költségvetése: 323.250,32 €

Jóváhagyott ERFA támogatás: 274.762,77 €

Saját erő: 34.427,11 €

Állami hozzájárulás: 14.060,44 €

A CultuREvive Tour projekt apropója:

A korábbi HU-HR IPA program során a partnerek két kulturális témájú projektet valósítottak meg közösen, melyek a CultuREvive I és II nevet kapták. A sikeres együttműködés arra ösztönözte a partnereket, hogy a korábbi eredményekre építkezve hosszú távon biztosítsák azok fennmaradását és a közös kulturális és természeti örökségre alapozva létrehozzanak egy innovatív turisztikai terméket, ezzel is elősegítve az öko-erőforrások fenntartható és hozzáadott értékkel bővített kihasználását. A projekt fő célja egy ökokulturális kézműves turisztikai útvonal létrehozása, annak márkásítása „CultuREvive Tour” néven, valamint a létrehozott „termék” turisztikai hasznosítása és népszerűsítése. Az útvonal a projekttérségben tevékenykedő olyan kézműves mestereket köti össze, akik termékeiket a térség természetes alapanyagainak felhasználásával állítják elő, nyitottak a tanulásra, fejlődésre, valamint tudásuk továbbadására, továbbá ezek mellett a turizmus más szereplőivel való kölcsönös együttműködésre.

Az új projekt céljai:
A projekt 3 fő tevékenységi kör megvalósítására épül, melyek a turisztikai útvonal kialakítása, a tudás-transzfer és disszemináció útján a létrehozott tematikus útvonal, illetve az ökokulturális kézműves termelés népszerűsítése. A projekt arculati elemeinek kialakítását követően minden megyében információs pontokat hozunk létre, melyek meglévő turisztikai vagy kézműves létesítményekben kerülnek kialakításra. Ezen pontok célja elsősorban a létrehozott turisztikai útvonal, illetve ehhez kapcsolódóan a térség egyéb turisztikai látnivalóinak népszerűsítése. Az infopontok mellett a tematikus útvonal egyes állomásait, az öko-kulturális termékekkel foglalkozó mestereket információs táblával jelöljük meg. Az infopontokon a térség ökokulturális kézműves termékeit bemutató reprezentatív kosarat helyezünk el.

Annak érdekében, hogy a tematikus útvonal népszerűsítése szakmai körökben is megvalósuljon, két tanulmányutat szervezünk mesterek, szakmai partnerek és a sajtó munkatársai számára. Fontosnak tartjuk az ökokulturális kézműves tudás átadását, mely mestereknek, hátrányos helyzetű csoportoknak és fiataloknak megszervezett workshop-okon, tréningeken és egy tematikus tábor keretében valósul meg. A létrehozott tematikus turisztikai útvonalról, valamint a természetes alapanyagok felhasználásán alapuló kézműves termelésről leghatékonyabban nagyrendezvényeken disszeminálhatunk, így ebből a célból 4 olyan kulturális eseményt szerveznek a partnerek, ahol ezek a nagyközönség számára bemutathatók, népszerűsíthetők. A természetes alapanyagok, a kézművesség, a kultúra mind olyan kulcsszavak, melyek szorosan kapcsolódnak a környezetvédelemhez, így a projekt tevékenységei során a környezettudatosságra nevelést is szem előtt tartjuk. A közös kulturális és természeti örökség újszerű turisztikai

Kapcsolat
Zala Megyei Népművészeti Egyesület
Zalaegerszeg, Gébárti-tó 0737/80. hrsz +36 92 312 744 +36 92 312 744 gebart@invitel.hu
Támogató
Minden jog fenntartva ! © 2018 Zala Megyei Népművészeti Egyesület